Omgeving Wanneperveen

Foto
Video

De vakantiewoning in Wanneperveen is heerlijk aan het water wat rechtstreeks verbonden is aan de Belterwijde.De vakantiewoning is voorzien van alle moderne gemakken, waaronder internet en een smart tv met NETFLIX.

De vakantiewoning heeft op de begane grond een woonkamer met openslaande tuindeuren naar het terras aan het water en een open keuken. Het terras is voorzien van steigerplanken en volledig omheind waardoor het meenemen van een trouwe viervoeter tot de mogelijkheden behoort. In de keuken beschikt u o.a over een vaatwasser , combioven-magnetron en
waterkoker. Voor de koffieliefhebber is er een Senseo maar ook een gewoon filterkoffiezetapparaat aanwezig. Er is ook een bijkeuken met wasmachine. In de hal is een apart toilet.
Op de begane grond is een 2 persoons slaapkamer met wastafel en badkamer en in de hal is een apart toilet. Op de verdieping is een slaapkamer met 2 heerlijke boxsprings en een
badkamer met douche en toilet.

De accommodatie beschikt over een gratis wifiverbinding. De vakantiewoning is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. De accommodatie is rookvrij. In de kop van Overijssel, middenin het kleinschalige dorp Wanneperveen en aan de rand van Nationaal Park Weerribben Wieden vindt u een bijzonder kleinschalig vakantiepark waar onze vakantiewoning zich bevind.

Natuur, rust, ruimte en water zijn dé kernwoorden die een vakantie of weekendje weg op het vakantiepark het best omschrijven. Naast een geweldige ligging geniet u tijdens uw vakantie of weekendje weg van de luxe van thuis.Op het buitenterras is het heerlijk vertoeven en kunt u het buitenleven beleven.

De vakantiewoning ligt aan een water wat doorloopt in het water van het meer de Belterwijde. Geniet vanuit uw vakantiehuis van kabbelende waterpartijen en prachtige vergezichten – elk seizoen is een beleving op zich.

Neem voor het actuele tarief contact met ons op.

Inchecken vanaf 15:00 uur.
Uitchecken voor 10:00 uur.

Giethoorn Overijssel

Giethoorn wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Met haar prachtige huisjes en vele kanalen doet het niet onder aan de wereldberoemde stad in Italië. Gelukkig is Giethoorn lekker dichtbij. Het dorpje is populair onder toeristen uit zowel buitenland als Nederland. Er is dan ook veel te zien en doen in Giethoorn.

Giethoorn bezienswaardigheden

In en om Giethoorn centrum vind je veel bezienswaardigheden. Giethoorn bezienswaardigheden zijn er voor iedere leeftijd. Zo zijn er verschillende musea die je meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis en omgeving van het dorpje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meppel

Gelegen in het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel, heeft veel te bieden. Om te wonen, maar ook om vakantie te vieren zijn Meppel en omgeving geliefd. U vindt er historie, cultuur, vriendelijkheid en een enorme diversiteit in het omliggende landschap.

Vroeger werd vanuit Meppel de turf uit Drenthe verscheept. Zo ontstonden de handelsbetrekkingen met het westen van Nederland. In de huidige straatnamen zoals Keizersgracht, Heerengracht en Prinsengracht komt dit nog tot uiting. De binnenstad heeft een gezellig karakter met oude geveltjes, kleine straatjes en mooie pleinen. Met uw boot kunt u er tot in het centrum van de stad aanleggen.

Ook zijn de Donderdag Meppeldagen een grote trekpleister, een evenement dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt. Sommigen pikken meteen een bezoekje aan het Drukkerijmuseum mee. Wilt u Meppel goed leren kennen, dan kunt u met de stadsgidsen van de VVV een rondleiding maken. Ook zijn diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar die u door de mooie omgeving voeren.

Stadswandelingen
In Meppel kunt u van april t/m november elke eerste zaterdag van de maand een begeleide stadswandeling maken. De wandeling start om10:30 uur vanaf het HCM Sluisgracht 21-22. Daarnaast bestaat voor groepen de gelegenheid om een stadswandeling onder leiding van een gids te boeken met verschillende thema’s zoals historisch Meppel, handel en nijverheid, langs de randen van Meppel rond 1850, Tweede wereldoorlog, Kunst in de openbare ruimte, een eigen wens etc.

Weerribben

Weerribben-Wieden smaakt naar meer…en dat komt goed uit, want in de streek liggen veel grote meren die uitnodigen tot lange vaartochten of relaxed dobberen met het mooiste uitzicht van Nederland.

Belterwijde

Met duizelingwekkende snelheid over het water scheren? Ga dan naar de Belterwijde, een deel van het meer is aangewezen als waterskilocatie. Maar de Belterwijde is groot genoeg om ook rustzoekers en natuurliefhebbers te behagen. En voor strandgangers: vlak voor de Blauwe Hand ligt een zandstrandje van Natuurmonumenten. Net als de meeste meren in deze regio is de Belterwijde een herinnering aan de dijkdoorbraken uit de 18e eeuw.

Beulakerwijde

De Beulaker boezemt ontzag in. Op zomerse dagen ligt het water er soms als een spiegel bij, maar kenners weten dat het kan ‘spoken’ op het meer. Spoken deed het zeker toen de dijken doorbraken en dorpje Beulake werd opgeslokt door een kolkende watermassa. Sindsdien is de Beulakerwijde het grootste meer in deze regio. Een meer dat uitnodigt tot urenlang varen, kanoën of surfen. Vaar ook naar het kunstwerk dat verwijst naar de historie van het verdronken dorp.