Vakantiehuis / B&B ‘t Goudhaantje

Video
Foto's

De ideale vakantiebestemming voor:

Fietsers:
Drenthe staat bekend om zijn prachtige fietspaden  ( 2100 km) in de mooie omgeving, aangegeven via fietsknooppunten. Recreatieve, e-bikeroute of met de racefiets of mountainbike, er is voor ieder wat wils vanaf t Haantje. De sleenerzandroute van 35 kilometer gaat langs de hei, schotse hooglanders, boerderijen, museumdorp, boerenland enz.
 In ’t Haantje / Noord Sleen start de 31 km mountainbikeroute MTB Sleen .
Diverse mountainbikeroutes voor beginners en gevorderden zijn uitgezet in Drenthe.

Wandelaars:
Vanuit de vakantiewoning loop je zo het bos in en kan je kilometerslang schitterend wandelen in Natuurgebied Sleenerzand, bekend om de stille bossen, heide, vennetjes etc. In Drenthe liggen ook 3 nationale parken waar het prachtig wandelen is. Nationaal park Drentsche Aa in Tynaarloo Nationaal park Drents – Friese Wold in Diever Nationaal park Dwingelderveld in Dwingeloo. Er zijn diverse wandelroutes met eet en drinkgelegenheden in de buurt van het vakantiehuis.

Rustzoekers:
Geniet van de rust en de ruimte in en om de vakantiewoning. Een eigen oprit en ingang van de vakantiewoning waarborgt de privacy.

Natuurliefhebbers:
Bossen, vennetjes, heide, stuifzand, moerasbos, rietland, open water, vijvers. Geniet van al het moois wat Drenthe te bieden heeft.

Vogelaars:
Tientallen verschillende soorten vogels zijn er in Drenthe, geniet van de kraanvogels in Fochteloerveen, de ooievaars in Zweeloo of de blauwborst in het lofargebied tussen Buinen en Exloo. De mogelijkheden zijn oneindig. In t Haantje zie je oa mus, vink, roodborst, koolmees, pimpelmees, bonte specht, kauw, ekster, houtduif, zwaluw, boomklever, boompieper, winterkoninkje, merel, vlaamse gaai, spreeuw, zanglijster, merel etc

Fotografen:
Met zoveel mooie flora en fauna direct in de buurt van de vakantiewoning is het prachtig fotograferen. Neem je camera mee en geniet van alles rondom de vakantiewoning en de omgeving.

Marktliefhebbers:
Naast alle georganiseerde themamarkten en braderieën zijn er diverse weekmarkten
+ Maandagochtend Coevorden
+ Dinsdagochtend Dwingeloo
+ Woensdag Assen
+ Donderdagochtend Hoogeveen en Meppel
+ Vrijdagochtend Emmen
+ Zaterdag Assen

 

 

Culinaire genieters :
De keuze van restaurants in de buurt van t Haantje zijn oneindig, Het eerste restaurant zit op 1.5 km in Noord Sleen , maar in Odoorn ( 4.5 km) ,Schoonoord ( 5.5 km) Zweeloo ( 6.5 km) Emmen ( 7 km) , Dalen ( 13 km) Coevorden ( 18 km) Westerbork ( 18 km) Hoogeveen ( 24 km) Assen ( 26 km ) en zeker in Groningen ( 48 km) zijn ook allerlei geweldige smakelijke keuzes. Van een frietje tot culinair genieten , van vega tot all you can eat. In de omgeving is van alles maar in de vakantiewoning kan je ook eigen maaltijd bereiden. Er is een compleet ingerichte keuken met alle keukengerei voor het breiden van maaltijden. Tevens een combimagnetron en vaatwasser

 

Vissers:
Na 1 kwartiertje wandelen vanaf de vakantiewoning kom je bij het oranjekanaal met vismogelijkheid. Met 15 autominuten ben je bij een visplas in exloerkijl ,met 16 minuten In Valthermond bij een forellen visvijver en met 17 autominuten zit je bij de Grote rietplas een uitstekend visvijver. In Drenthe zijn naast allerlei vennetjes en watertjes diverse mooie wateren om te vissen zoals de Drentse Hoofdvaart, Noord Willemskanaal en het Hoogeveense kanaal.

 

 

 

 

Cultuurliefhebbers:
Je hart kan je ophalen in Drenthe als je van cultuur houdt. Het Drents museum, het hunebedmuseum, nationaal gevangenismuseum, het veenpark, het speelgoedmuseum, het smalspoormuseum, museumdorp Orvelte, kamp Westerbork, van Goghmuseum, Ellert en Brammert openluchtmuseum etc.

Zwemmers:
Binnen of buiten mogelijkheden genoeg in de buurt. Lopend is vanaf ’t Goudhaantje een openluchtzwembad, een prachtige accommodatie in Noord Sleen. Ook een zwemvijver midden in t bos is lopend of op de fiets te bezoeken. Daarnaast mogelijkheden in de buitenlucht Erm, het Loomeer, de Rietplas, Ieberenplas etc. Overdekt kan je zwemmen in Emmen ( 7 km) Borger ( 17 km) of Dalen ( 21 km) Zwemmen in een saunacomplex kan bij Oosterhesselen en Schoonebeek.

Golfen:
Lekker een balletje slaan in Exloo (8.3 km) of Aalden (7.5 km)

Dierentuinbezoekers:
Geniet van de het mooie Wildlands in Emmen, zoo Bizar in Orvelte, het Tierpark in Nordhorn ( Duitsland) Vogelpark in Ruinen of het vlinderparadijs in Darp.

Beeldentuin Gees: De beeldentuin in Gees is een prachtige tuin met diverse soorten beelden en kunst en een parkachtige rustgevende tuin waar ze in de zomermaanden ook op woensdagavond vaak live muziek hebben. Op hun site staat het programma.

L’aurarts:
L’aurarts is gevestigd in Emmercompas en heeft regelmatig diverse artiesten bij “muziek in de veranda”. Op hun site staat de agenda

Levensgenieters:
Wanneer je een levensgenieter bent, dan ben je op de juiste plek in ’t Haantje !! Genieten van een eigen vakantiewoning met de luxe van boxsprings, een vaatwasser,  combimagnetron, stortdouche, WIFI en Netflix , fietsoplaadpunt, BBQ etc.

Extra informatie:
+ Het vakantiehuis is compleet ingericht voor een goed verblijf voor twee personen.
+ Brengen en halen van en naar station, pieterpadroute o.i.d. is bespreekbaar.
+ De bedden zijn opgemaakt en alles is aanwezig. Een omheinde tuin dus een hond kan mee.
+ Het vakantiehuis is op basis van zelf-catering . In overleg kan voor het ontbijt worden gezorgd.
+ Koffie en thee is gratis en staat klaar in het vakantiehuis.
+ Wij houden van de natuur en zijn er zuinig op.
+ Verwarming is via een snipperketel, electra komt van de zonnepanelen en we doen aan afvalscheiding.